Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Met de Hospital Hero app wordt een bezoek aan het ziekenhuis minder spannend

Om een ziekenhuisbezoek positiever te ervaren, kunt u gebruikmaken van de Hospital Hero applicatie. De app bereidt ouder en kinderen van 4-10 jaar voor op hun bezoek aan het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. Door spanning en angst van kinderen voor een ziekenhuisbezoek te beperken, kan het bezoek fijner, beter en efficiënter verlopen.

Het spelen en leren gaat thuis al  van start. Bij het openen van de app kan elk kind een beste dierenvriend kiezen die het kind meeneemt op reis door het ziekenhuis. Door middel van informatieve filmpjes leren kinderen over elke stap die een ziekenhuisbezoek heeft.

In het ziekenhuis kan het kind verder spelen met de app. In de wachtkamers kan het kind op zoek naar dieren, deze zijn verstopt met QR-codes. Na het scannen van een QR-code verschijnt het bijpassende dierenvriendje op het scherm  die heeft het kind dan gevonden.

De Hospital Hero app is nog in ontwikkeling. Een team van verpleegkundigen, artsen, psychologen, designers en programmeurs werkt met hulp van patiënten en hun ouders verder aan de app die van elk kind een hospital hero maakt. Bent u benieuwd naar de eerste versie van de app? Download hem in de App Store (Apple) of Google Play Store. Of bezoek de website: www.Hospitalhero.nl